pühapäev, 4. mai 2014

Kevadine õuesõppenädal




Eelmisel nädalal oli meie lasteaias kevadine õuesõppenädal. 









 Kolmapäeval alustasime oma päeva toas meie laste lemmikraamatu "Nähka looduslood" lugemisega. Nähka on toimekas ja tark tegelane, kes sündis õuna seest ja kes tahab loodusest kõike teada saada. Tal on kiili moodi tiivad, osavad  käed, jalad maa peal kõndimiseks ja  kalasaba-tüür ujumiseks. Nähka liigub igal aastaajal nii õhus maal kui ka vees ning on loodusest endale palju sõpru leidnud.Imelist loodusilma aitavad Nähkal tundma õppida ka memm Juuli ja taat August ning nende lapselaps Triinu. 


 Peale seda, kui olime lugenud loo kuidas Nähka sipelgaid uuris ilmus meie rühma üks kummaline roheline kast.... Et kasti salapärast sisu uurida, siis lugesime võlusõnad.....
 
Kastist võlusime välja Nähka!!!!!














Õues hakkasime ämblikuvõrku kuduma. Lapsed said kahe peale "ämblikuniidi" ja mängujuht "ämblik" juhendas, kuidas võrku kududa. Kohti vahetades sai valmis väga uhke ämblikuvõrk.




 Kuidas aga ämblikuvõrk jälle lahti pusida nii, et ämblikuvõrgust mitte lahti lasta? See oli lastele väga lõbus ja ühtlasi ka parajat mõtlemist vajav ülesanne.


                                                                                                                                                                                                                                                                      



 


Iga laps joonistas paberile ämbliku, kes meie kootud võrgus elas.























Kui ämblikud said joonistatud, võtsime välja luubid ja putukatopsid, et lasteaia hoovis veidi ringi uurida. Kas äkki leiame ka mõne päris ämbliku ja putuka?



Lapsed leidsid sipelgaid ja ühe ämbliku. Väga huvitav oli läbi putukatopsi sipelgat uurida. Sipelgas, kes muidu on nii imepisike, tundus putukatopsis päris suur.






Siin peab küll midagi väga põnevat olema......





Puujuure alt leitud päris ämblikuvõrk.



Kui lasteaia hoov sai luubiga läbi uuritud ja putukad taas loodusesse tagasi lastud mängisime veel meie laste lemmikmängu "Kes ma olen?"


























 







                                                               


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar